Description
Lehký a lahodný moučník s nadýchaným kakaovým korpusem, jemným krémem ze zakysané smetany a pomazánkového másla, posypaný strouhanou hořkou čokoládou.
Ingredients
- Těsto:
- 200 ml oleje
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 100 ml vody
- 1 balíček prášku do pečiva
- 200 g cukru krupice
- 150 g hladké mouky
- Krém:
- 2 kelímky zakysané smetany
- 1–2 kelímky smetany ke šlehání
- 2 kelímky pomazánkového másla
- cukr podle chuti
- trochu rumu
- Na ozdobu:
- 2 balíčky hořké čokolády (nastrouhané)
Instructions
- Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si plech s pečicím papírem.
- Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, vodu, kakao, mouku s práškem do pečiva a dobře promíchejte.
- Těsto nalijte na plech a pečte asi 20–25 minut. Nechte vychladnout.
- Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuha. V jiné míse smíchejte zakysanou smetanu, pomazánkové máslo, cukr a trochu rumu. Vmíchejte šlehačku.
- Krém rozetřete na vychladlý korpus a posypte strouhanou čokoládou.
- Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny.
Notes
- Můžete použít i jiný druh čokolády podle chuti.
- Dezert je nejlepší podávat dobře vychlazený.