Description
Tradiční a velmi chutné jídlo inspirované slovenskou živánskou pečínkou. Kombinace šťavnatého vepřového masa, brambor a cibule pečených dohromady vytváří skvělou chuťovou harmonii.
Ingredients
- 800 g vepřového masa
- 8 brambor
- 2 cibule
- 5–6 plátků másla
- Sůl (dle chuti)
- Vegeta (dle chuti)
- Grilovací koření (dle chuti)
- Mletý kmín (dle chuti)
- Mletá sladká paprika (dle chuti)
- Mletý černý pepř (dle chuti)
- Voda (podle potřeby)
Instructions
- Předehřej troubu na 180 °C.
- Brambory oloupej a nakrájej na plátky, cibuli nakrájej na kolečka, maso na větší kostky.
- Brambory dej do zapékací mísy a osol, přidej koření, promíchej.
- Na brambory navrstvi cibuli a kousky masa. Posyp zbytkem koření a přidej máslo.
- Podlij trochou vody.
- Peč zakryté cca 1 hodinu, potom odkryj a dopékej ještě 20–30 minut dozlatova.
- Podávej horké, nejlépe se zeleninovým salátem.
Notes
- Do pokrmu můžeš přidat i papriku nebo slaninu pro intenzivnější chuť.
- Použij mladé brambory pro jemnější strukturu.