Description
Šťavnatá vepřová pečeně s jemnou hořčičnou omáčkou je skvělým nedělním obědem i slavnostním pokrmem. Chuť hořčice se perfektně doplňuje se smetanou a restovanou cibulkou.
Ingredients
- 800 g vepřové pečeně
- 1 cibule (nadrobno)
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- Sůl, pepř podle chuti
- Nasekaná petržel na ozdobu
Instructions
- Maso osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou.
- Na výpeku orestujte cibuli s česnekem, přidejte obě hořčice a krátce prohřejte.
- Přilijte smetanu, promíchejte a vraťte maso zpět do pánve.
- Zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35–40 minut.
- Na závěr odklopte, přelijte výpekem a dopečte dozlatova.
- Podávejte s vařenými bramborami nebo rýží, posypané čerstvou petrželkou.
Notes
- Do omáčky můžete přidat i lžíci bílého vína nebo vývaru pro výraznější chuť.
- Výborně chutná i druhý den ohřátá.