Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 45 minut
  • Total Time: 1 hodina
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Pečení, restování
  • Cuisine: Česká

Description

Šťavnatá vepřová pečeně s jemnou hořčičnou omáčkou je skvělým nedělním obědem i slavnostním pokrmem. Chuť hořčice se perfektně doplňuje se smetanou a restovanou cibulkou.


Ingredients

  • 800 g vepřové pečeně
  • 1 cibule (nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl, pepř podle chuti
  • Nasekaná petržel na ozdobu


Instructions

  1. Maso osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou.
  2. Na výpeku orestujte cibuli s česnekem, přidejte obě hořčice a krátce prohřejte.
  3. Přilijte smetanu, promíchejte a vraťte maso zpět do pánve.
  4. Zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35–40 minut.
  5. Na závěr odklopte, přelijte výpekem a dopečte dozlatova.
  6. Podávejte s vařenými bramborami nebo rýží, posypané čerstvou petrželkou.

Notes

  • Do omáčky můžete přidat i lžíci bílého vína nebo vývaru pro výraznější chuť.
  • Výborně chutná i druhý den ohřátá.