Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vepřová kotleta s bylinkovou omáčkou – Rychlý recept na každý den

Vepřová kotleta s bylinkovou omáčkou

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Restování, dušení
  • Cuisine: Česká

Description

Šťavnaté vepřové kotlety podávané s jemnou smetanovou omáčkou s bylinkami, česnekem a kapkou citronu. Skvělé s bramborami nebo rýží.


Ingredients

  • 4 vepřové kotlety
  • Sůl, pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Šťáva z ½ citronu


Instructions

  1. Kotletky osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou.
  2. Na stejné pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek a krátce orestujte.
  3. Vmíchejte smetanu, hořčici, bylinky a citronovou šťávu. Nechte mírně zhoustnout.
  4. Vraťte maso zpět do pánve, přelijte omáčkou a krátce prohřejte.
  5. Podávejte s vařenými bramborami nebo rýží.

Notes

  • Pro výraznější chuť můžete přidat čerstvý tymián nebo rozmarýn.
  • Lze servírovat také s těstovinami.