Description
Šťavnaté vepřové kotlety podávané s jemnou smetanovou omáčkou s bylinkami, česnekem a kapkou citronu. Skvělé s bramborami nebo rýží.
Ingredients
- 4 vepřové kotlety
- Sůl, pepř podle chuti
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžička sušeného oregana
- Šťáva z ½ citronu
Instructions
- Kotletky osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou.
- Na stejné pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek a krátce orestujte.
- Vmíchejte smetanu, hořčici, bylinky a citronovou šťávu. Nechte mírně zhoustnout.
- Vraťte maso zpět do pánve, přelijte omáčkou a krátce prohřejte.
- Podávejte s vařenými bramborami nebo rýží.
Notes
- Pro výraznější chuť můžete přidat čerstvý tymián nebo rozmarýn.
- Lze servírovat také s těstovinami.