Description
Šťavnaté hlívové špízy s aromatickou marinádou, bylinkami a sezamem. Skvělé na gril nebo pánev, ideální letní pochoutka!
Ingredients
- menší hlavičky hlívy
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžička gochujangu
- sezamové semínko
- tymián
- rozmarýn
- oregáno
- směs koření holy veggie
- olivový olej
- sůl
- půl skleničky vody
Instructions
- Připravte marinádu smícháním tamari, rýžového sirupu, gochujangu, česneku, olivového oleje, vody, koření a soli.
- Hlívy napíchněte na špejle.
- Potřete je připravenou marinádou a posypte bylinkami a sezamem.
- Nechte chvíli odležet (ideálně 15 minut).
- Grilujte nebo pečte na pánvi z každé strany 4–5 minut do zlatova.
- Podávejte ihned, teplé.
Notes
- Pokud nemáte gochujang, můžete použít jinou fermentovanou chilli pastu.
- Špízy chutnají skvěle i studené jako součást salátu.