Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
špízy z hlívy

Hlí­vové špízy

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: 25 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Grilování
  • Cuisine: Česká

Description

Šťavnaté hlívové špízy s aromatickou marinádou, bylinkami a sezamem. Skvělé na gril nebo pánev, ideální letní pochoutka!


Ingredients

  • menší hlavičky hlívy
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička gochujangu
  • sezamové semínko
  • tymián
  • rozmarýn
  • oregáno
  • směs koření holy veggie
  • olivový olej
  • sůl
  • půl skleničky vody


Instructions

  1. Připravte marinádu smícháním tamari, rýžového sirupu, gochujangu, česneku, olivového oleje, vody, koření a soli.
  2. Hlívy napíchněte na špejle.
  3. Potřete je připravenou marinádou a posypte bylinkami a sezamem.
  4. Nechte chvíli odležet (ideálně 15 minut).
  5. Grilujte nebo pečte na pánvi z každé strany 4–5 minut do zlatova.
  6. Podávejte ihned, teplé.

Notes

  • Pokud nemáte gochujang, můžete použít jinou fermentovanou chilli pastu.
  • Špízy chutnají skvěle i studené jako součást salátu.