Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
penne alla vodka

Penne alla Vodka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: 2 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Vaření
  • Cuisine: Italská

Description

Krémové a jemně pikantní těstoviny Penne alla Vodka, které kombinují rajčatový protlak, smetanu a vodku pro dokonalou italskou chuť.


Ingredients

  • 300 g penne těstovin
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • ½ cibule, na malé kostičky
  • 1 stroužek česneku, propasírovaný
  • 80 ml vodky
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 200 ml sladké smetany (33 %)
  • špetka chilli nebo chilli vloček
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvě nastrouhaný parmezán a bazalka na servírování


Instructions

  1. Uvařte těstoviny podle návodu a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Orestujte cibuli do změknutí.
  3. Přidejte česnek, krátce osmahněte.
  4. Vmíchejte rajčatový protlak a restujte asi 2 minuty.
  5. Přilijte vodku, vařte 2–3 minuty, aby se odpařil alkohol.
  6. Vmíchejte smetanu, přidejte chilli, sůl a pepř. Vařte pár minut, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Vmíchejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte.
  8. Podávejte s parmezánem a čerstvou bazalkou.

Notes

  • Pro vegetariánskou verzi použijte vegetariánský parmezán.
  • Podávejte ihned, nejlépe s čerstvým salátem.