Description
Šťavnaté pečené kuřecí prso s krémovou parmazánovou omáčkou je jednoduché, ale přitom výjimečné jídlo vhodné pro všední dny i slavnostní příležitosti.
Ingredients
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř, sušený česnek, tymián
- 100 ml smetany ke šlehání
- 30 g másla
- 50 g parmazánu (strouhaného)
- 1 stroužek česneku
- Čerstvá petržel na posypání
Instructions
- Kuřecí prsa osolte, opepřete a okořeňte sušeným česnekem a tymiánem.
- Na pánvi je zprudka opečte z obou stran dozlatova.
- Přendejte do zapékací mísy a přelijte směsí smetany, rozpuštěného másla a nastrouhaného parmazánu.
- Přidejte prolisovaný česnek.
- Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20–25 minut.
- Na závěr posypte čerstvou nasekanou petrželí a trochou parmazánu.
Notes
- Podávejte s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami.
- Pro výraznější chuť můžete přidat trochu bílého vína do omáčky.