Description
Nadýchané muffiny s kousky hořké čokolády, ideální ke kávě nebo jako sladká svačina. Jednoduché na přípravu a hotové za chvilku!
Ingredients
- 2 vejce
- 125 g másla
- 2 lžíce kakaa
- 170 ml mléka
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 100 g cukru krupice
- 220 g polohrubé mouky
- 100 g hořké čokolády
Instructions
- Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.
- Rozpusťte máslo a nechte mírně vychladnout.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přilijte máslo a mléko, dobře promíchejte.
- Přidejte mouku, kakao a kypřicí prášek, promíchejte do hladkého těsta.
- Vmíchejte nasekanou hořkou čokoládu.
- Rozdělte těsto do formiček asi do 3/4 výšky.
- Pečte 20–25 minut, dokud nejsou na povrchu zlatavé a pružné na dotek.
- Nechte chvíli vychladnout a podávejte ještě lehce teplé.
Notes
- Pro extra čokoládovou chuť můžete přidat i bílé nebo mléčné čokoládové kousky.