Description
Šťavnaté kuřecí maso v lahodné medovo-česnekové omáčce, perfektní s rýží a svěží jarní cibulkou. Skvělý recept na rychlý a chutný oběd nebo večeři.
Ingredients
- 1 kg kuřecího masa (stehenní nebo prsní)
- Špetka soli
- ½ dcl vody
- 170 g medu
- 70 g sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 cm kořene zázvoru, jemně nastrouhaný
- 4 stroužky česneku, propasírované
- 2 šalotky, pokrájené na jemné kostičky
- Špetka sušeného chilli (volitelné)
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- Na servírování: rýže, jarní cibulka na ozdobu, čerstvý koriandr, sezamová semínka
Instructions
- Kuřecí maso očisti, nakrájej na kousky a osol.
- V míse smíchej med, sójovou omáčku, vodu, rýžový ocet, nastrouhaný zázvor, česnek, šalotku a případně sušené chilli.
- Vlož kuřecí maso do marinády a nech odležet alespoň 30 minut (ideálně přes noc).
- Rozpal pánev nebo wok, přidej kuřecí maso s marinádou a vař na středním plameni, dokud se maso nepropeče a omáčka nezačne houstnout.
- Kukuřičný škrob rozmíchej v trošce vody a přidej do pánve pro zahuštění omáčky.
- Podávej s vařenou rýží, ozdobené jarní cibulkou, koriandrem a sezamovými semínky.
Notes
- Můžeš použít i chilli pastu místo sušeného chilli pro pikantnější variantu.
- Kuře lze také připravit v troubě na 180 °C, pokud chceš méně práce u sporáku.