Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
medovo-česnekové kuře

Medovo-česnekové kuře

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 20 minut
  • Cook Time: 25 minut
  • Total Time: 45 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Smažení
  • Cuisine: Asijská

Description

Šťavnaté kuřecí maso v lahodné medovo-česnekové omáčce, perfektní s rýží a svěží jarní cibulkou. Skvělý recept na rychlý a chutný oběd nebo večeři.


Ingredients

  • 1 kg kuřecího masa (stehenní nebo prsní)
  • Špetka soli
  • ½ dcl vody
  • 170 g medu
  • 70 g sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 cm kořene zázvoru, jemně nastrouhaný
  • 4 stroužky česneku, propasírované
  • 2 šalotky, pokrájené na jemné kostičky
  • Špetka sušeného chilli (volitelné)
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na servírování: rýže, jarní cibulka na ozdobu, čerstvý koriandr, sezamová semínka


Instructions

  1. Kuřecí maso očisti, nakrájej na kousky a osol.
  2. V míse smíchej med, sójovou omáčku, vodu, rýžový ocet, nastrouhaný zázvor, česnek, šalotku a případně sušené chilli.
  3. Vlož kuřecí maso do marinády a nech odležet alespoň 30 minut (ideálně přes noc).
  4. Rozpal pánev nebo wok, přidej kuřecí maso s marinádou a vař na středním plameni, dokud se maso nepropeče a omáčka nezačne houstnout.
  5. Kukuřičný škrob rozmíchej v trošce vody a přidej do pánve pro zahuštění omáčky.
  6. Podávej s vařenou rýží, ozdobené jarní cibulkou, koriandrem a sezamovými semínky.

Notes

  • Můžeš použít i chilli pastu místo sušeného chilli pro pikantnější variantu.
  • Kuře lze také připravit v troubě na 180 °C, pokud chceš méně práce u sporáku.