Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kuře na paprice s knedlíkem

Kuře na paprice s domácím knedlíkem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 60 minut
  • Cook Time: 60 minut
  • Total Time: 120 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Vaření, dušení
  • Cuisine: Česká

Description

Klasické české jídlo, které potěší celou rodinu. Šťavnaté kuře na paprikové omáčce doplněné nadýchaným domácím knedlíkem.


Ingredients

  • Na kuře na paprice:
    • 600 g kuřecích prsou
    • 500 ml vývaru nebo vody s kostkou bujónu
    • nové koření podle chuti
    • mletý pepř podle chuti
    • 1 bobkový list
    • sladká paprika podle chuti
    • 250 ml šlehačkové smetany
    • kapka citronové šťávy
    • hladká mouka na zahuštění
  • Na knedlík:
    • 500 g polohrubé mouky
    • ½ kostky droždí
    • 1 lžička cukru
    • 1 lžička soli
    • 2 lžíce oleje
    • 125 ml teplé vody
    • 125 ml teplého mléka
    • 1 vejce
    • 1 nakrájený starší rohlík


Instructions

  1. Kuře nakrájejte na kostky. Orestujte na troše oleje, přidejte nové koření, pepř, bobkový list a sladkou papriku.
  2. Zalijte vývarem a vařte doměkka.
  3. Vmíchejte smetanu, dochuťte citronovou šťávou a zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě.
  4. Na knedlík smíchejte mouku, droždí, cukr, sůl, olej, teplou vodu, mléko a vejce.
  5. Přidejte nakrájený rohlík a dobře promíchejte.
  6. Nechte kynout cca 45 minut.
  7. Vytvarujte šišky a vařte ve vroucí osolené vodě asi 20 minut, občas otočte.
  8. Podávejte kuře s omáčkou a nakrájeným knedlíkem.

Notes

  • Místo kuřecích prsou můžete použít kuřecí stehna pro ještě šťavnatější výsledek.
  • Pokud chcete omáčku jemnější, můžete ji na závěr propasírovat.