Description
Klasické české jídlo, které potěší celou rodinu. Šťavnaté kuře na paprikové omáčce doplněné nadýchaným domácím knedlíkem.
Ingredients
- Na kuře na paprice:
- 600 g kuřecích prsou
- 500 ml vývaru nebo vody s kostkou bujónu
- nové koření podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- 1 bobkový list
- sladká paprika podle chuti
- 250 ml šlehačkové smetany
- kapka citronové šťávy
- hladká mouka na zahuštění
- Na knedlík:
- 500 g polohrubé mouky
- ½ kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- 125 ml teplé vody
- 125 ml teplého mléka
- 1 vejce
- 1 nakrájený starší rohlík
Instructions
- Kuře nakrájejte na kostky. Orestujte na troše oleje, přidejte nové koření, pepř, bobkový list a sladkou papriku.
- Zalijte vývarem a vařte doměkka.
- Vmíchejte smetanu, dochuťte citronovou šťávou a zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě.
- Na knedlík smíchejte mouku, droždí, cukr, sůl, olej, teplou vodu, mléko a vejce.
- Přidejte nakrájený rohlík a dobře promíchejte.
- Nechte kynout cca 45 minut.
- Vytvarujte šišky a vařte ve vroucí osolené vodě asi 20 minut, občas otočte.
- Podávejte kuře s omáčkou a nakrájeným knedlíkem.
Notes
- Místo kuřecích prsou můžete použít kuřecí stehna pro ještě šťavnatější výsledek.
- Pokud chcete omáčku jemnější, můžete ji na závěr propasírovat.