Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rybí prsty

Rybí prsty nejen na Štědrý večer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 15 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Smažení
  • Cuisine: Česká

Description

Křupavé domácí rybí prsty, které si zamilujete nejen na Štědrý večer. Skvěle se hodí s bramborovou kaší nebo lehkým salátem.


Ingredients

  • 800 g rybích filetů (bez kostí, např. okoun nilský nebo candát)
  • Ghí nebo olej na smažení
  • Na obalování:
  • 150 g kefíru
  • 1 vejce
  • Špetka prášku do pečiva
  • Mořská sůl
  • 90 g polohrubé mouky
  • 200 g panko strouhanky


Instructions

  1. Filety nakrájejte na pruhy.
  2. V misce smíchejte kefír, vejce, prášek do pečiva a sůl.
  3. Rybu obalte nejprve v mouce, poté namočte do kefírové směsi a nakonec obalte v panko strouhance.
  4. Na pánvi rozpalte ghí nebo olej a smažte prsty dozlatova z obou stran.
  5. Nechte krátce okapat na papírové utěrce.
  6. Podávejte horké, třeba s bramborovou kaší nebo salátem.

Notes

  • Filety můžete nakrájet i na menší kousky pro dětské porce.
  • Místo panko strouhanky můžete použít klasickou strouhanku, ale panko dodá extra křupavost.