Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky s dipem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: 25 minut
  • Yield: 2–4 porce
  • Category: Předkrm
  • Method: Smažení
  • Cuisine: Americká

Description

Dokonale křupavé cibulové kroužky obalené ve zlatavé strouhance a podávané s pikantním domácím dipem. Skvělá volba pro večerní mlsání nebo jako party snack.


Ingredients

  • 2 velké cibule
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky (nejlépe panko)
  • Sůl, pepř
  • Olej na smažení

Dip:

  • 100 g zakysané smetany nebo majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka papriky nebo chilli
  • Sůl podle chuti


Instructions

  1. Cibuli nakrájejte na silnější kolečka a rozdělte na kroužky.
  2. Obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  3. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Na dip smíchejte zakysanou smetanu (nebo majonézu) s česnekem, paprikou a solí.
  5. Podávejte horké s dipem.

Notes

  • Pro extra křupavost použijte panko strouhanku.
  • Dip lze dochutit i citronovou šťávou nebo nasekanými bylinkami.