Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
krémové toskánské noky

Krémové toskánské noky

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Restování
  • Cuisine: Italská

Description

Lahodné a syté krémové noky inspirované toskánskou kuchyní, plné šťavnaté salsiccie, špenátu a parmezánu. Rychlá a elegantní večeře, která potěší celou rodinu.


Ingredients

  • 300 g salsiccie
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 350 ml smetany 33 %
  • 23 lžíce sušených rajčat, krájených na proužky
  • 600 g noků
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 60 g parmezánu, nastrouhaného
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř


Instructions

  1. Na pánvi opeč salsiccii, rozdrob ji na malé kousky.
  2. Přidej česnek a krátce osmahni.
  3. Přilij víno a nech částečně odvařit.
  4. Přidej vývar a smetanu, promíchej.
  5. Vmíchej sušená rajčata a noky, nech provařit asi 5 minut.
  6. Přidej špenát, míchej, dokud nezvadne.
  7. Vmíchej parmezán, dochuť solí a pepřem.
  8. Podávej horké, ideálně s extra parmezánem navrch.

Notes

  • Pro vegetariánskou verzi můžeš vynechat salsiccii a přidat více zeleniny.
  • Pokud nemáš sušená rajčata, můžeš použít čerstvá cherry rajčata.