Description
Lahodné a syté krémové noky inspirované toskánskou kuchyní, plné šťavnaté salsiccie, špenátu a parmezánu. Rychlá a elegantní večeře, která potěší celou rodinu.
Ingredients
- 300 g salsiccie
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 200 ml suchého bílého vína
- 200 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 350 ml smetany 33 %
- 2–3 lžíce sušených rajčat, krájených na proužky
- 600 g noků
- 150 g čerstvého špenátu
- 60 g parmezánu, nastrouhaného
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Instructions
- Na pánvi opeč salsiccii, rozdrob ji na malé kousky.
- Přidej česnek a krátce osmahni.
- Přilij víno a nech částečně odvařit.
- Přidej vývar a smetanu, promíchej.
- Vmíchej sušená rajčata a noky, nech provařit asi 5 minut.
- Přidej špenát, míchej, dokud nezvadne.
- Vmíchej parmezán, dochuť solí a pepřem.
- Podávej horké, ideálně s extra parmezánem navrch.
Notes
- Pro vegetariánskou verzi můžeš vynechat salsiccii a přidat více zeleniny.
- Pokud nemáš sušená rajčata, můžeš použít čerstvá cherry rajčata.