Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
krémové těstoviny s kuřecím masem

Krémové kuřecí těstoviny

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Smažení
  • Cuisine: Evropská

Description

Rychlý a lahodný recept na krémové kuřecí těstoviny s jemnou smetanovou omáčkou, parmazánem a čerstvou petrželkou. Skvělé pro všední večeři!


Ingredients

  • 300 g těstovin (skořápky nebo penne)
  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 250 ml kuřecího vývaru (s nízkým obsahem soli)
  • 250 ml smetany na vaření
  • 50 g čerstvě strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky kajenského pepře (volitelné)
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)


Instructions

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou.
  2. Kuře osolte a opepřete. Na velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni.
  3. Přidejte kuře a smažte dozlatova a doměkka, asi 5–7 minut. Vyjměte a dejte stranou.
  4. Do stejné pánve přidejte česnek a restujte 1 minutu, než zavoní.
  5. Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a parmazán, vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 3–5 minut.
  6. Kuře a těstoviny vraťte do pánve. Dobře promíchejte. Přidejte kajenský pepř, pokud chcete.
  7. Na závěr ozdobte čerstvou petrželkou.

Notes

  • Pro extra chuť můžete přidat špetku muškátového oříšku do omáčky.
  • Pokud chcete lehčí variantu, použijte smetanu na vaření s nižším obsahem tuku.