Description
Rychlý a lahodný recept na krémové kuřecí těstoviny s jemnou smetanovou omáčkou, parmazánem a čerstvou petrželkou. Skvělé pro všední večeři!
Ingredients
- 300 g těstovin (skořápky nebo penne)
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky
- 2 lžíce nesoleného másla
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 250 ml kuřecího vývaru (s nízkým obsahem soli)
- 250 ml smetany na vaření
- 50 g čerstvě strouhaného parmazánu
- ½ lžičky kajenského pepře (volitelné)
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)
Instructions
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou.
- Kuře osolte a opepřete. Na velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni.
- Přidejte kuře a smažte dozlatova a doměkka, asi 5–7 minut. Vyjměte a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte česnek a restujte 1 minutu, než zavoní.
- Přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a parmazán, vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 3–5 minut.
- Kuře a těstoviny vraťte do pánve. Dobře promíchejte. Přidejte kajenský pepř, pokud chcete.
- Na závěr ozdobte čerstvou petrželkou.
Notes
- Pro extra chuť můžete přidat špetku muškátového oříšku do omáčky.
- Pokud chcete lehčí variantu, použijte smetanu na vaření s nižším obsahem tuku.