Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
jemná špalda s cuketou

Jemná špalda s cuketou

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 35 minut
  • Yield: 2 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Restování
  • Cuisine: Česká

Description

Lehký a jemný letní pokrm z vařené špaldy, cukety a mungo fazolí, podávaný s lahodným cuketovým krémem a bylinkami.


Ingredients

  • 3 cukety
  • 100 g vařeného munga
  • několik květů cukety
  • olej
  • malinko čerstvé máty
  • malinko čerstvého kopru
  • trocha citronové kůry z bio citronu
  • 1 hrnek vařené špaldy
  • sůl
  • Na krém:
  • 90 g dušené cukety
  • 90 g rostlinné smetany
  • sůl
  • trochu vody po vypláchnutí sekáčku
  • pažitka


Instructions

  1. Nakrájej cukety a lehce je orestuj na oleji, osol.
  2. Přidej květy cukety, mátu, kopr a citronovou kůru.
  3. Vmíchej vařenou špaldu a mungo.
  4. Na krém rozmixuj dušenou cuketu se smetanou, osol a dolij trochu vody, aby vznikl hladký krém.
  5. Podávej špaldu přelitou cuketovým krémem, ozdob pažitkou.

Notes

  • Pokrm můžeš podávat teplý i vlažný.