Description
Lehký a jemný letní pokrm z vařené špaldy, cukety a mungo fazolí, podávaný s lahodným cuketovým krémem a bylinkami.
Ingredients
- 3 cukety
- 100 g vařeného munga
- několik květů cukety
- olej
- malinko čerstvé máty
- malinko čerstvého kopru
- trocha citronové kůry z bio citronu
- 1 hrnek vařené špaldy
- sůl
- Na krém:
- 90 g dušené cukety
- 90 g rostlinné smetany
- sůl
- trochu vody po vypláchnutí sekáčku
- pažitka
Instructions
- Nakrájej cukety a lehce je orestuj na oleji, osol.
- Přidej květy cukety, mátu, kopr a citronovou kůru.
- Vmíchej vařenou špaldu a mungo.
- Na krém rozmixuj dušenou cuketu se smetanou, osol a dolij trochu vody, aby vznikl hladký krém.
- Podávej špaldu přelitou cuketovým krémem, ozdob pažitkou.
Notes
- Pokrm můžeš podávat teplý i vlažný.