Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hovězí rolky ve slanině

Hovězí rolky ve slanině

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 20 minut
  • Cook Time: 60 minut
  • Total Time: 1 hodina 20 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Dušení
  • Cuisine: Česká

Description

Šťavnaté hovězí rolky plněné česnekem a slaninou, podávané s lahodnou smetanovo-sýrovou omáčkou. Skvělé s bramborem, rýží nebo čerstvým chlebem.


Ingredients

  • 4 plátky hovězího masa
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • hořčice
  • mletý pepř
  • hovězí vývar (dle potřeby)
  • Na omáčku:
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany
  • 1 tavený sýr
  • nastrouhaný sýr (dle potřeby)


Instructions

  1. Plátky masa osol, opepři a potřete hořčicí. Přidej plátek slaniny a nasekaný česnek. Sroluj a zajisti jehlou nebo nití.
  2. Na pánvi orestuj cibuli dozlatova. Přidej rolky a zprudka opeč ze všech stran.
  3. Podlij vývarem a duste doměkka (cca 45–60 minut).
  4. Z výpeku připrav omáčku: zapraž moukou, zalij smetanou, přidej tavený sýr a případně nastrouhaný sýr. Promíchej dohladka a provař.
  5. Podávej s bramborem, rýží nebo chlebem.

Notes

  • Rolky můžeš připravit i den předem a druhý den jen ohřát s omáčkou.
  • Dle chuti můžeš do náplně přidat i bylinky.