Description
Šťavnaté hovězí rolky plněné česnekem a slaninou, podávané s lahodnou smetanovo-sýrovou omáčkou. Skvělé s bramborem, rýží nebo čerstvým chlebem.
Ingredients
- 4 plátky hovězího masa
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- sůl
- hořčice
- mletý pepř
- hovězí vývar (dle potřeby)
- Na omáčku:
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany
- 1 tavený sýr
- nastrouhaný sýr (dle potřeby)
Instructions
- Plátky masa osol, opepři a potřete hořčicí. Přidej plátek slaniny a nasekaný česnek. Sroluj a zajisti jehlou nebo nití.
- Na pánvi orestuj cibuli dozlatova. Přidej rolky a zprudka opeč ze všech stran.
- Podlij vývarem a duste doměkka (cca 45–60 minut).
- Z výpeku připrav omáčku: zapraž moukou, zalij smetanou, přidej tavený sýr a případně nastrouhaný sýr. Promíchej dohladka a provař.
- Podávej s bramborem, rýží nebo chlebem.
Notes
- Rolky můžeš připravit i den předem a druhý den jen ohřát s omáčkou.
- Dle chuti můžeš do náplně přidat i bylinky.