Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Honzovy buchty

Honzovy buchty

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 90 minut
  • Cook Time: 35 minut
  • Total Time: 2 hodiny 5 minut
  • Yield: cca 20 buchet
  • Category: Dezert
  • Method: Pečení
  • Cuisine: Česká

Description

Klasické nadýchané české buchty plněné mákem nebo tvarohem, které provoní celou kuchyni. Skvělé k snídani nebo ke kávě.


Ingredients

  • Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučka
  • 42 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 1 lžíce oleje
  • Náplň 1 (máková):
  • mletý mák
  • cukr moučka
  • trocha mléka
  • piškoty
  • Náplň 2 (tvarohová):
  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 1 žloutek
  • cukr moučka podle chuti
  • 1 vanilkový cukr


Instructions

  1. Ohřejte mléko a rozpusťte v něm droždí s trochou cukru, nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy dejte mouku, cukr, sůl, žloutky, olej a kvásek, zpracujte hladké těsto. Nechte kynout asi 1 hodinu.
  3. Mezitím si připravte náplně: mák smíchejte s cukrem, mlékem a piškoty; tvaroh smíchejte s cukry a žloutkem.
  4. Z těsta vytvořte kousky, naplňte vybranou náplní a dobře zabalte.
  5. Skládejte buchty do vymazaného pekáče těsně vedle sebe.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–35 minut dozlatova.
  7. Po upečení poprašte moučkovým cukrem a podávejte ještě vlažné.

Notes

  • Do makové náplně můžete přidat i trochu rumu pro výraznější chuť.
  • Buchty jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je i ohřát druhý den.