Description
Nadýchaná pečená palačinka, která se krásně nafoukne v troubě a je skvělá k podávání s čerstvým ovocem a šlehačkou.
Ingredients
- 2–3 lžíce másla
- 6 vajec
- 230 ml mléka
- 85 g hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mleté vanilky
- ¼ lžičky mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- 1 lžíce třtinového cukru
- velká hrst ovoce podle chuti
Na servírování:
- čerstvé ovoce
- šlehačka (volitelně)
Instructions
- Předehřejte troubu na 220 °C. Vložte máslo do litinové pánve (nebo jiné pečicí nádoby) a nechte ho v troubě rozpustit.
- V míse vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte mouku, sůl, vanilku, skořici, hřebíček a cukr. Promíchejte do hladkého těsta.
- Vyjměte pánev, nalijte těsto a přidejte ovoce.
- Pečte 20–25 minut, dokud nebude těsto nadýchané a zlatavé.
- Podávejte ihned s čerstvým ovocem a šlehačkou.
Notes
- Na ozdobu můžete použít jakékoliv sezónní ovoce.
- Pokud chcete sladší verzi, můžete přidat více cukru do těsta.