Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Dutch Baby

Dutch Baby

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 25 minut
  • Total Time: 35 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Snídaně
  • Method: Pečení
  • Cuisine: Evropská

Description

Nadýchaná pečená palačinka, která se krásně nafoukne v troubě a je skvělá k podávání s čerstvým ovocem a šlehačkou.


Ingredients

  • 23 lžíce másla
  • 6 vajec
  • 230 ml mléka
  • 85 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mleté vanilky
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • velká hrst ovoce podle chuti

Na servírování:

  • čerstvé ovoce
  • šlehačka (volitelně)


Instructions

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Vložte máslo do litinové pánve (nebo jiné pečicí nádoby) a nechte ho v troubě rozpustit.
  2. V míse vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte mouku, sůl, vanilku, skořici, hřebíček a cukr. Promíchejte do hladkého těsta.
  3. Vyjměte pánev, nalijte těsto a přidejte ovoce.
  4. Pečte 20–25 minut, dokud nebude těsto nadýchané a zlatavé.
  5. Podávejte ihned s čerstvým ovocem a šlehačkou.

Notes

  • Na ozdobu můžete použít jakékoliv sezónní ovoce.
  • Pokud chcete sladší verzi, můžete přidat více cukru do těsta.