Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
domácí pšeničné tortilly

Domácí pšeničné tortilly

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 20 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 40 minut
  • Yield: 12–16 tortill
  • Category: Pečivo
  • Method: Pánev
  • Cuisine: Mexická

Description

Měkké, domácí tortilly z pšeničné mouky, které jsou skvělé jako základ pro wrapy nebo k různým mexickým pokrmům.


Ingredients

  • 500 g hladké pšeničné mouky (lze nahradit část celozrnnou)
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku (cca 115 ml) olivového oleje
  • 3/4 hrnku (cca 115 ml) vody


Instructions

  1. Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
  2. Přidejte olej a vodu, vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto rozdělte na 12–16 kousků, vytvarujte kuličky.
  4. Každou kuličku rozválejte na tenkou placku.
  5. Rozpalte suchou pánev, tortilly pečte z každé strany asi 30 sekund, dokud se nezačnou tvořit puchýřky.
  6. Udržujte teplé pod utěrkou, aby zůstaly měkké.

Notes

  • Pro extra chuť můžete do těsta přidat bylinky nebo koření.
  • Tortilly lze skladovat v lednici a před podáváním krátce ohřát.