Description
Měkké, domácí tortilly z pšeničné mouky, které jsou skvělé jako základ pro wrapy nebo k různým mexickým pokrmům.
Ingredients
- 500 g hladké pšeničné mouky (lze nahradit část celozrnnou)
- 1 lžíce soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3/4 hrnku (cca 115 ml) olivového oleje
- 3/4 hrnku (cca 115 ml) vody
Instructions
- Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
- Přidejte olej a vodu, vypracujte hladké těsto.
- Těsto rozdělte na 12–16 kousků, vytvarujte kuličky.
- Každou kuličku rozválejte na tenkou placku.
- Rozpalte suchou pánev, tortilly pečte z každé strany asi 30 sekund, dokud se nezačnou tvořit puchýřky.
- Udržujte teplé pod utěrkou, aby zůstaly měkké.
Notes
- Pro extra chuť můžete do těsta přidat bylinky nebo koření.
- Tortilly lze skladovat v lednici a před podáváním krátce ohřát.