Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Čevapčiči recept

Čevapčiči

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 20 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 40 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Smažení
  • Cuisine: Balkánská

Description

Tradiční balkánská specialita z mletého masa, šťavnatá a kořeněná, ideální k podávání s hořčicí a chlebem.


Ingredients

  • 400 g mleté hovězí maso
  • 200 g mleté vepřové maso
  • 200 g mleté jehněčí maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 špetka chilli
  • 1 vejce
  • 150 ml sodovky (nebo 1 lžička jedlé sody + trochu vody)
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení


Instructions

  1. Cibuli a česnek nasekej nadrobno.
  2. Všechny druhy masa dej do mísy, přidej cibuli, česnek, vejce, papriky, chilli, sůl, pepř a sodovku.
  3. Promíchej do hladké, lehce lepkavé směsi.
  4. Tvaruj válečky velikosti prstu.
  5. Na pánvi rozehřej olej a čevapčiči opeč ze všech stran dozlatova.
  6. Podávej teplé s hořčicí, chlebem nebo salátem.

Notes

  • Můžeš použít i jiný poměr mas podle chuti.
  • Pro intenzivnější chuť nech směs odležet v lednici několik hodin.