Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
burger s trhaným vepřovým

Burger s trhaným masem a coleslawem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 30 minut
  • Cook Time: 4 hodiny
  • Total Time: 4 hodiny 30 minut
  • Yield: 8 burgerů
  • Category: Hlavní chod
  • Method: Pečení
  • Cuisine: Americká

Description

Šťavnatý burger s pomalu pečeným trhaným vepřovým masem, svěžím coleslawem, cibulovým chutney a nakládanými cibulkami. Perfektní volba na letní grilovačku nebo víkendový oběd!


Ingredients

  • Na maso:
  • 1 kg vepřové krkovice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • Na coleslaw:
  • ½ malého červeného zelí, nastrouhaného
  • 2 mrkve, strouhané na julienne
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • trochu citronové šťávy
  • Na dokončení:
  • 8 burgerových housek
  • čerstvý koriandr
  • cibulové chutney
  • nakládané cibulové kroužky


Instructions

  1. Maso osolte, opepřete a potřete směsí koření, oleje a třtinového cukru.
  2. Pečte zakryté při 150 °C asi 4 hodiny, dokud nebude maso měkké. Poté roztrhejte vidličkou.
  3. Na coleslaw smíchejte zelí, mrkev, majonézu, zakysanou smetanu, ocet, cukr, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  4. Opečte burgerové housky dozlatova.
  5. Na spodní část housky dejte vrstvu trhaného masa, coleslaw, cibulové chutney, nakládané cibulové kroužky a čerstvý koriandr.
  6. Přiklopte vrchní částí housky a podávejte ihned.

Notes

  • Pokud chcete intenzivnější chuť, nechte maso marinovat přes noc.
  • Coleslaw můžete připravit i den předem, aby se chutě propojily.