Description
Šťavnatý burger s pomalu pečeným trhaným vepřovým masem, svěžím coleslawem, cibulovým chutney a nakládanými cibulkami. Perfektní volba na letní grilovačku nebo víkendový oběd!
Ingredients
- Na maso:
- 1 kg vepřové krkovice
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- Na coleslaw:
- ½ malého červeného zelí, nastrouhaného
- 2 mrkve, strouhané na julienne
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička francouzské hořčice
- sůl
- pepř
- trochu citronové šťávy
- Na dokončení:
- 8 burgerových housek
- čerstvý koriandr
- cibulové chutney
- nakládané cibulové kroužky
Instructions
- Maso osolte, opepřete a potřete směsí koření, oleje a třtinového cukru.
- Pečte zakryté při 150 °C asi 4 hodiny, dokud nebude maso měkké. Poté roztrhejte vidličkou.
- Na coleslaw smíchejte zelí, mrkev, majonézu, zakysanou smetanu, ocet, cukr, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Opečte burgerové housky dozlatova.
- Na spodní část housky dejte vrstvu trhaného masa, coleslaw, cibulové chutney, nakládané cibulové kroužky a čerstvý koriandr.
- Přiklopte vrchní částí housky a podávejte ihned.
Notes
- Pokud chcete intenzivnější chuť, nechte maso marinovat přes noc.
- Coleslaw můžete připravit i den předem, aby se chutě propojily.