Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bramboráčky – Křupavé bramborové placky jako od babičky

Bramboráčky (bramborové placky)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 35 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Příloha, Hlavní chod
  • Method: Smažení
  • Cuisine: Česká

Description

Klasická česká pochoutka z nastrouhaných brambor, ochucená česnekem a majoránkou. Křupavé na povrchu a jemné uvnitř – ideální jako příloha nebo samostatné jídlo.


Ingredients

  • 5 větších brambor
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky majoránky
  • Olej na smažení
  • Čerstvá petržel na posypání


Instructions

  1. Brambory nastrouhejte najemno a lehce vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. Přidejte vejce, česnek, mouku, sůl, pepř a majoránku. Promíchejte do hladkého těsta.
  3. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící tvarujte placičky a smažte dozlatova z obou stran.
  4. Nechte okapat na papírové utěrce.
  5. Podávejte teplé, posypané petrželí, se zakysanou smetanou nebo česnekovým dipem.

Notes

  • Do těsta lze přidat i trochu nastrouhané cibule pro výraznější chuť.
  • Skvělé i jako příloha k masu nebo guláši.