Description
Klasická česká pochoutka z nastrouhaných brambor, ochucená česnekem a majoránkou. Křupavé na povrchu a jemné uvnitř – ideální jako příloha nebo samostatné jídlo.
Ingredients
- 5 větších brambor
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ lžičky majoránky
- Olej na smažení
- Čerstvá petržel na posypání
Instructions
- Brambory nastrouhejte najemno a lehce vymačkejte přebytečnou vodu.
- Přidejte vejce, česnek, mouku, sůl, pepř a majoránku. Promíchejte do hladkého těsta.
- Na pánvi rozehřejte olej. Lžící tvarujte placičky a smažte dozlatova z obou stran.
- Nechte okapat na papírové utěrce.
- Podávejte teplé, posypané petrželí, se zakysanou smetanou nebo česnekovým dipem.
Notes
- Do těsta lze přidat i trochu nastrouhané cibule pro výraznější chuť.
- Skvělé i jako příloha k masu nebo guláši.