Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
bezlepkové pohankové lívance

Bezlepkové pohankové lívance

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 20 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 40 minut
  • Yield: 4 porce
  • Category: Snídaně
  • Method: Smažení
  • Cuisine: Česká

Description

Lehké, výživné a přirozeně bezlepkové lívance z pohanky a rýže, doplněné mrkví a ořechy. Skvělé k snídani nebo jako zdravý dezert.


Ingredients

  • 150 g celozrnné rýže
  • 150 g pohanky
  • 100 g mrkve
  • 50 g vlašských ořechů nebo mandlí
  • špetka soli
  • trocha skořice (volitelné)
  • 300400 ml vody
  • 12 lžíce sezamového oleje (nebo jiný na smažení)
  • na polití: ořechové máslo, obilný sirup
  • čerstvé ovoce na ozdobu


Instructions

  1. Rýži a pohanku uvařte do měkka, nechte vychladnout.
  2. Mrkev nastrouhejte najemno, ořechy nasekejte.
  3. Vše smíchejte, přidejte sůl, skořici a postupně vodu, až vznikne hustší těsto.
  4. Na pánvi rozehřejte olej, tvořte malé lívance a smažte z obou stran dozlatova.
  5. Podávejte s ořechovým máslem, sirupem a čerstvým ovocem.

Notes

  • Pro sladší variantu můžete přidat do těsta trochu javorového sirupu.
  • Můžete použít i jiný rostlinný olej dle chuti.