Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
banánový chléb s krémem

Banánový chléb s krémem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Anna
  • Prep Time: 20 minut
  • Cook Time: 60 minut
  • Total Time: 1 hodina 20 minut
  • Yield: 1 chléb (cca 10 porcí)
  • Category: Dezert
  • Method: Pečení
  • Cuisine: Mezinárodní

Description

Nadýchaný a vláčný banánový chléb s jemným sýrovým krémem slazeným javorovým sirupem. Skvělý na snídani nebo jako dezert.


Ingredients

  • Na chléb:
  • 250 g čerstvého sýru (např. gervais natural)
  • 60 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 3 zralé banány (hnědé)
  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva (vinný kámen)
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • vanilkový extrakt
  • hrst nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů
  • Na krém:
  • 625 g čerstvého sýru (gervais natural)
  • 100 g javorového sirupu


Instructions

  1. Předehřejte troubu na 170 °C. Vymažte a vyložte formu na chléb.
  2. Utřete sýr s máslem a cukrem dohladka. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a rozmačkané banány.
  3. Vmíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a nakonec nasekané ořechy.
  4. Nalijte těsto do formy a pečte 50–60 minut, dokud špejle nevyjde čistá. Nechte zcela vychladnout.
  5. Na krém vyšlehejte sýr s javorovým sirupem do hladké konzistence.
  6. Chléb podélně rozkrojte, naplňte a pomažte krémem mezi vrstvy.
  7. Podávejte nakrájené, uchovávejte v chladu.

Notes

  • Pokud nemáte javorový sirup, můžete použít med nebo agávový sirup.
  • Banánový chléb chutná skvěle i bez krému, pokud preferujete méně sladkou verzi.