Description
Nadýchaný a vláčný banánový chléb s jemným sýrovým krémem slazeným javorovým sirupem. Skvělý na snídani nebo jako dezert.
Ingredients
- Na chléb:
- 250 g čerstvého sýru (např. gervais natural)
- 60 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 3 zralé banány (hnědé)
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva (vinný kámen)
- 0,5 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- vanilkový extrakt
- hrst nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů
- Na krém:
- 625 g čerstvého sýru (gervais natural)
- 100 g javorového sirupu
Instructions
- Předehřejte troubu na 170 °C. Vymažte a vyložte formu na chléb.
- Utřete sýr s máslem a cukrem dohladka. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a rozmačkané banány.
- Vmíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a nakonec nasekané ořechy.
- Nalijte těsto do formy a pečte 50–60 minut, dokud špejle nevyjde čistá. Nechte zcela vychladnout.
- Na krém vyšlehejte sýr s javorovým sirupem do hladké konzistence.
- Chléb podélně rozkrojte, naplňte a pomažte krémem mezi vrstvy.
- Podávejte nakrájené, uchovávejte v chladu.
Notes
- Pokud nemáte javorový sirup, můžete použít med nebo agávový sirup.
- Banánový chléb chutná skvěle i bez krému, pokud preferujete méně sladkou verzi.